Kita Ispanija. Pirėnų kalnai

Šiandieną ir vėl, ir dar kartą bandžiau ieškoti "Ispanijos" virtualiajame pasaulyje. Ieškojau jos kalnų. Jos kultūros. Ieškojau Pirėnų... Ačiū Aukščiausiajai Visa Ko Priežasčiai bei Wikipedia'os kūrėjams! Nes kitaip veikiausiai ir toliau nieko nežinociau nei apie Pirėnus, nei kad Ispanijos žemelapy dominuojanti geltona spalva tai visgi NE dykumos!!.. Ir vistik, liūdna labai, kad informacijos internete lietuvių kalba apie Tolimąjį Pietų Kraštą, mūsuose dar Ispanija bevadinamą, itin negausu. O iš to, ka galima rasti susidaro įspūdis, jog tai tik Amžinos Vasaros, saulės, paplūdimių, palmių, paėjų (isp.:paella), matadorų, žaidžiančių su krauju pasruvusiomis akimis buliais, "siestu", "fiestu", bei braškėmis ir apelsinais aplipęs kraštas... saulėtoji Maljorka (esp.Mallorca), egzotiškieji Kanarai (esp.Islas Canarias), niekad nemieganti Ibiza, elegantiškoji Barselona (Barcelona), nuolat užsiemęs Madridas (Madrid) ir tautiečių lupų neretai minimos Valensija (Valencia) bei Alikantė (Alicante)... Gal ir nemažai.
Bet ne viskas.
Negana!
Tėra tai tik dažno kelionių organizatoriaus katalogo puslapiuose besipuikuojanti viena Ispanijos pusė.
Bet egzistuoja ir kita, daugelio dar visai nepažįstama, neatrasta ir neįsivaizduojama Ispanija! Žalia, kalnuota, romi bet kartu ir laukinė, siūlanti atilsi ne tik kūnui, bet ir sielai; ir ypač jai.
Noriu papasakot apie Ispaniją, esančią labai arti dangaus.
Siunčiu jums laiškus iš užburtosios, kupinos pasakų, raganų, legendų bei padavimų Ispanijos - iš jos aukstųjų Pirėnų Kalnų!

Un abrazo muy fuerte desde el Pirineo

Komentarai

Populiarūs įrašai